Selimiye Köyü’nde Bir Hafta Sonu

Selimiye Köyü’nde Bir Hafta Sonu

Ayağımın tozuyla, bikinimin tuzuyla yazmaya başlıyorum yazıyı…

Son zamanlarda Selimiye’ye tatile gitmek çok moda oldu. Kimileri sessizliğe, sakinliğe övgüler yağdırıyor, kimileri de “Selimiye çok bozuldu” sitemleri ile dolduruyor sosyal medya hesaplarını. Herkes denizinin çok güzel olduğu konusunda hemfikir olduğuna göre Selimiye’yi bizim de görme zamanımız gelmiştir! Evveliyatını bilmiyoruz ama karşımıza bozulmuş bir yer mi çıkacak merak içindeyiz. Ne görürsek bozulmuş demeliyiz bilmeden yola çıkıyoruz…

Peki neresi bu Selimiye? Marmaris’in Bozburun yarımadasında küçük bir köy. Denizin kıyısında, huzurun ortasında.

Selimiye’nin haritadaki yeri

Selimiye’ye Ulaşım

Selimiye sakinliğini biraz da ulaşımının zahmetli olmasına borçlu. Uzaklardan gelenler Dalaman havalimanınından inip önce Marmaris’e, sonra Selimiye’ye ulaşıyor.

Bizim gibi karayolu ile gelenler ise yine önce Marmaris merkeze geliyor, oradan Datça Bozburun oklarını takip ediyor. Datça yolunda biraz ilerleyip Hisarönü’ne ulaşınca Datça ve Bozburun olarak 2ye ayrılan yoldan Bozburun’u seçiyoruz. Söke’den 3,5 – 4 saat sürdü, İzmir için 1 saat daha ekleyebilirsiniz.

Orhaniye’deki Kız Kumu Plajı‘nı görünce hemen bir fotoğraf molası verdik. Buranın özelliği denizin ortasında kızıl kumlardan oluşmuş sığ bir hat. İnsanlar bu plaja denize girmeye gelmiyor, denizin ortasında yürümeye geliyor. Biz bu seferlik yürüyüşe katılamadık, fotoğraf çekmekle yetindik.

Denizin ortasından yürüyerek karşı kıyıya geçebildiğiniz Kız Kumu Plajı

Kız Kumu

Akla Musa’nın Kızıldeniz’i yardığı hikaye gelse de buranın hikayeleri bambaşka. Hikayeleri diyorum, çünkü her yerde farklı şekillerde anlatılan versiyonları var. Zengin kız – fakir erkek temalı olanından savaş temasına değişiyor hikayeler. Ben buraya hiç birini yazmamayı seçiyorum, merak eden araştırabilir 🙂

Kız Kumu’ndan sonra yola devam ediyoruz. Yol biraz virajlı, ama çam ağaçlarının içinden ilerliyor, ara ara denizi görüyoruz. Bazı koylar harika!

Yol üzerinde karşılaştığımız güzellikler!

Marmaris – Selimiye arası yaklaşık yarım saat sürüyor.

Selimiye’de Konaklama

Selimiye’de küçük pansiyonlar hizmet veriyor. Öyle büyük işletmeler, her şey dahil oteller filan yok. O kadar küçük bir yer ki, büyük oteller buraya hiç yakışmaz diye düşünüyorum. Zaten köy halkı da direniyor büyük işletmelere.

Selimiye’ye gelen de bu küçük yerlerden butik hizmet almak için geliyor.

Marmaris çevresindeki oteller https://www.neredekal.com/marmaris-otelleri/

Küçük ve sınırlı konfora sahip bu pansiyonların fiyatları ise çok yüksek! Geceliği 250 tl den başlayan fiyatlar 400’e kadar çıkıyor. Bu pahallılık “Selimiye bozuldu” feryatlarını haklı çıkarıyor olabilir mi? 

Selimiye denizine tepeden bakan manzaralı oteller ilk başta cazip gibi görünse de bence deniz kenarında bir yerde kalınmalı. Deniz kenarında kahvaltı edilip cup diye suya atlanmalı… Manzaralı otellerden Loca Butik Otel ve Les Terrasses öne çıkıyor.

Hangi tesislerin deniz kenarı olduğunu booking.com’dan anlayabiliyorsunuz. Benim deniz kenarında görüp aklımda kalanlar: Beyaz Güvercin, Akkum Gezer Motel, Losta Tatil Evi, Sardunya Pansiyon, Nane Limon Pansiyon, Badem Çiçeği Pansiyon ve daha niceleri…

Biz ise Seray Pansiyon by Sandal Beach isimli tesiste kaldık. Yeri Selimiye’nin hemen girişinde, köyün köy olduğu yerde bence. Biz yüksek sezonda gittiğimiz için deniz kenarında bulabildiğim en ucuz yer burasıydı. Ucuz dediğime bakmayın, oda-kahvaltı 90 euroydu. Oda kötü değildi ama 90 euroya çok daha lüks yerlerde kalmışlığım var…

Seray Pansiyon hoş ve serin bir bahçe içinde. Selimiye’nin canlı bölümüne 5 dakika yürüme mesafesinde bir yer. Sahipleri çok tatlı ve ilgili insanlardı.

Pansiyonumuzun bahçesi denize nazır ve serindi

“Hamakta sallanmak” tam bir Selimiye aktivitesi

Selimiye’deki yanyana otel ve pansiyonların olduğu bölgede denize kıyıdan giriyorsunuz. Küçük taşlı, dar bir plaj, suyu inanılmaz berrak. Ama her taraf tekne! Teknelerin yanında yüzmek bana bir tuhaf geldi doğrusu.

Selimiye’de pansiyonların önü bu şekildeydi

Suya yakından bakmak gerekirse…

Bizim pansiyonun önünde ise denize iskeleden giriyorsunuz. Suyu popüler bölümdeki kadar berrak görünmese de teknelerin olmaması, ıssız olması, karşıdaki kaleye yüzüp gelme hedefi koyabilmeniz çok hoş.

Şu karşı adaya yüzüp gelelim!

Selimiye’de Neler Yapılır?

Bu sorunun cevabı çok kısa sürecek: Dinlenilir, denize girilir, kitap okunur, dostlarla sohbet edilir, leziz yemekler yenir…

Selimiye’de hamakta sallanılır demiştim değil mi?

Denizi gerçekten ılık ve temiz. Teknelerle bu kadar içiçe olup da temiz kalabilmesi şaşırtıcı.

Sığ bir deniz olduğu için çocuklu tatilciler de çok tercih ediyor Selimiye’yi.

Deniz kenarındaki restoranların önünden dar bir yol geçiyor. Bu yolda yürüyüş yapıp sakinliğin keyfini çıkarmak lazım.

Yürümek isterseniz…

Tekne turu bence mutlaka yapılmalı. Civarda çok güzel ve bakir koylar var çünkü. Araba ile gidilmeyen her yer ne kadar güzel kalmış!

Biz cumartesi gündüz Selimiye’de denize girip, pazar gününü tekne turuna ayırdık.

Tekne turu için birkaç tekne ile görüştük, ertesi güne çoğu doluydu. Hepsinin benzer hizmet verip aynı güzergahı gittiğini öğrenmiştik zaten. Boş yer bulabildiğimiz Denizbey 1 teknesinden yer ayırttık. Fiyat tüm teknelerde kişi başı 50 lira.

Eğer siz kalabalık grup halinde giderseniz normal tekne turu fiyatından biraz fazla verip tekne kapatabilirsiniz.

Kalabalık ve gürültülü olur mu endişemiz yersiz çıktı. Bazen üst katta şezlonglarda yattık, istediğimizde de alt kattaki masalarda oturduk. Yer kapma stresine girmedik, insanlarla dipdibe de olmadık. Üstelik tekneyi işleten aile de çok tatlıydı. Müziksiz bir tur olması avantajdı bize göre.

Tur sabah 10’da başlıyor, akşam 17’de sona eriyor. Öğlen yemeğinde balık, makarna ve salata servis ediliyor, balıklar seyir esnasında mangalda pişiriliyor. Gidilen duraklar arası çok uzun değil, o yüzden sıcaktan bayılmaya fırsat olmuyor.

Selimiye tekne turu

Yanınızda gözlük, şnorkel ve palet olmalı mutlaka!

Günün sonunda yüzmeye doymuş mutlu insanlar olarak tekneden ayrıldık…

Selimiye’de akşamları canlı müzik yapan tek mekan: Piano Jazz Bar. Bir şeyler içip kaliteli müzik dinlemek için uğrayabilirsiniz.

Selimiye’de sessizliği bozan tek mekan Piano Jazz Bar

Alışveriş yapmak isterseniz genelde el emeği takı satan dükkanlara rastlayacaksınız.

Carrefour mini, Migros Jet, Macro Center gibi süpermarketler Selimiye sahilinde yerini almış. Macro Center’a şaşırmadan edemedim ama teknecilerin uğrak noktası bir köy olduğu düşünülürse doğal karşılanmalı. Anlayacağınız bazı yönleri ile İstanbul’u aratmazken bazı yönleri ile tam bir yurdum köyüydü Selimiye…

Selimiye’de Neler Yenir?

Selimiye tatilimizin en önemli sorunu “Ne yiyeceğiz” idi. Çünkü o kadar güzel tavsiyeler vardı ki, hangisini denemeli, neyi ne zamana sıkıştırmalı sorun haline geldi.

Biz Selimiye’ye varır varmaz öğlen yemeğinde Badem Mantı‘ya oturduk. Olgun klasik olanından, bense çıtır mantıdan yedim. Çıtır olan çok farklı, mutlaka denenmeli. Ama siz isterseniz çikolatalı olanı da deneyebilirsiniz.

Popüler olmuş her tatil beldesinde olduğu gibi yemek fiyatları pahalı. Badem Mantı’da bir tabak mantı 19 liraydı.

Akşam üzeri hafif acıkınca Losta Tatlıcısı’nı denemenin vakti gelmişti. Losta, Selimiye köyünün eski ismi. Mekan Selimiye’nin süslü yerlerinden değil, sıradan bir pastane görünümünde. Ama tatlıları, kurabiyeleri limonataları çok meşhur. Mutlaka denemeniz gereken “Losta tatlısı” içinde hakiki keçi peyniri olan baklavamsı bir tatlı, şurubundaki portakal aroması çok ferah. Ben asıl sütlü tatlı severim, o yüzden keşkülü de denedik ve çok beğendik.

Losta Tatlısı Selimiye’ye özgü

Sıra geldi akşam yemeğine…

İlk ve en popüler tavsiye Sardunya Restoran. Deniz ürünleri konusunda çok ustaymış. Zaten deniz kenarında balıkçılıkla geçinen bir köyde deniz ürünü yemek ilk akla gelen seçenek. Gel gör ki bu meşhur Sardunya restoranı perşembeden aramama rağmen cumartesi akşamı için yer bulamadım. Acaba Selimiye bozuldu derken bunu mu kasttettiler?

İkinci tavisye olarak Hidayet’in Yeri öne çıktı. Sardunya’da yer bulamayınca şansımı Hidayet’ten yana kullanmak isteyip oraya da cuma günü telefon ettim. Ve orada da yer olmadığını öğrendim! Evet evet, Selimiye kesin bozulmuştu.

Ben de rezervasyon işinden vazgeçip bulduğumuz yere oturalım düsturunu benimsedim. Selimiye’ye varınca biraz Foursquare kurcalayıp Bahçeli Meyhane isimli bir mekanın yüksek puan aldığını gördüm. Hemen aradım ve deniz kenarı masaların müsait olduğunu duyunca yer ayırttım.

Deniz kenarında masa kapabilenlerden Cengiz ailesi…

Bahçeli Meyhane’de deniz ürünleri bulunmuyor, ana yemekte kuzu tandır yemeniz gerekiyor. Ortaya 10 çeşit meze, 2 çeşit ara sıcak ve ana yemek fiks menü olarak sunuluyor, kişi başı 80 lira. Ama biz 1 kişilik fiks menü, 1 de ana yemek söyleyerek hem israf etmeden yedik, hem de daha ekonomik oldu. Mekanın böyle bir esneklik sunması hoşumuza gitti. Konsept tam bir rakı sofrasıydı….

Mezeler…

Gece bile dibi görünen durgun denizin kenarında olmak, hafif esen rüzgar ve lezzetli yemekler buluşunca keyfimize diyecek yoktu…

Manzaramız harika…

Oradan kalkınca biraz yürüdük, döndük dolaştık ve soluğu Paprika isimli kafede aldık. Paprika’nın da tatlıları meşhur. Ama limonatası gerçekten denenesi.

Biz instagramdan gelen öneriler üzerine gidip çilekli limonatamızı ısmarladık. Sunumu o kadar değişikti ki (pamuk şekerli olarak ipucu verebilirim) masaya gelince fotoğrafını çekmeden içmeye başlayamıyorsunuz. Fotoğrafını buraya koymuyorum ki sürprizi kaçmasın. Biz Fiyatı 10 lira olan  limonatanın “3 lirası içecek için, 7 lirası şaşkınlığımız için” diye geyik bile yaptık.

Paprika Kafe

“Hani bu köyün kahvesi?” diyenler yine sahildeki Karadut Kahve Evi‘ne uğrayabilir, çay kahve içebilir.

Instagram’dan gelen bir diğer tavsiye de Selimiye SUP’ta karides burger yememi söylüyordu. Biz vakit bulamadık ama bir dahaki sefere umarım…

Bahsettiğim tüm yerler yürüme mesafesi, birbirine yakın. Gerekirse sorarak bulabilirsiniz ama sormadan da patır patır karşınıza çıkıyor her yer.

Ertesi gün kahvaltımız otelde, öğlen yemeğimiz teknedeydi. Tekneden sonra dönüş yoluna geçtiğimizde Hisarönü’ndeki Mavi Pide‘de akşam yemeği için mola verdik. Mavi Pide’nin Selimiye’de de bir şubesi var ama biz yola çıkmadan önce pek acıkmış olmadığımız için yol üzerindeki orijinal şubeye gittik.

Mavi Pide Hürriyet’in “En iyi 10 yol lokantası” içinde. Doğal mamüllerle üretim yapıyorlarmış ve pideleri odun ateşinde pişiriyorlarmış. Biz közlenmiş patlıcanlı olan pidelerden yedik, çok güzeldi.

Adı Mavi, kendisi yeşil mekan: Mavi Pide

Mekanın adı mavi ama etraf yemyeşil… Bir yol üstü restoranına göre çok fazla bir yer gerçekten. Her daim de kalabalık. Datça’ya gidecekseniz de Mavi Pide’nin önünden geçiyorsunuz, aklınızda bulunsun.

Yine bir yol üstü durağı not edelim: Orhaniye’de Zuzu. Kahvaltısı çok iyiymiş. Biz o an aç olmadığımız için deneyemedik.

Siz eğer Selimiye tatilinizde Bozburun tarafına geçerseniz Bozburun’da Sabrina’s Haus, Turunç’ta Ahtapotçu Mehmet Usta isimleri yemek için uğrayabileceğimiz yerlerdenmiş…

Güzel ülkemizin bu el değmemiş, doğal kalmış coğrafyasında sakin bir haftasonu geçirmiş olduk. Eğer siz de kafa dinleme tatili yapıp ılık berrak sularda yüzmek isterseniz yolunuzu buralara düşürün derim.

Hisarönü körfezi ve Bozburun yarımadası aslında yelkenciler için bir cennet. Etrafta bir sürü tekne görüp özendik. İleride buralarda bir mavi tur yapmaya söz vererek evimize döndük…

Böyle bir manzaraya uyanmak dileğiyle…

Son Yazılar
Yorum ( 31 )
  1. canan
    27 Ağustos 2015 at 21:00
    Cevapla

    Melikecim süper bir yazı olmuş yine. Şu an otobüste okuyup bitirdim yazını. Yol Arkadaşım oldu yazin:)) yolum o tarafa düştüğünde rehberim hazir iste..Öpüyorum seni. Canan

  2. Süha KIRALP
    27 Ağustos 2015 at 21:00
    Cevapla

    Melike hanım;seyahat yazılarınız benim gibi zor beğenen birini bile cezbediyor inanın, akıcı, mantıklı ve anı yaşayan/yaşatan yazılar, hayat enerjiniz hiç bitmesin, hep yeni yerlerde olun, yazılarınızın devamı hep gelsin, biz hep sizi rehber alalım…dr.süha kıralp/mersin

  3. Rıdvan Taşkın
    28 Ağustos 2015 at 21:00
    Cevapla

    Elinize ve emeğinize sağlik,içerik ve fotoğraf uyumuyla harika bir yazi.

  4. melike kutlay cengiz
    30 Ağustos 2015 at 21:00
    Cevapla

    cANANCIM senin tatlı yorumların yazılarımı daha da güzelleştiriyor inan. Süha Bey yorumunuz beni çoook mutlu etti. Mantıklı ve akıcı bulmanıza çok sevindim, öyle olmaları için çok uğraşıyorum çünkü. Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler!

  5. candan özdemir
    5 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    gitmek istiyordum arkadaşlar kimi güzel kimi boşver dedi sizinle çok farklı baktım en kısa zamanda oradayım teşekürler güzel çift\r\n

  6. Murat Ildem
    5 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    yunan adalari ile ilgili bilgi edinmeye calisirken onlarca blog arasindan sizinki dikkatimi cekti. ne aradigimi bir kenara koyup, yukaridaki deneyiminizden baslayarak blogunuzu taramaya basladim.\r\nseyahat denilince dunyanin butun tatsiz gerceklerini unutan bir seyahat fanatigi olarak, selimiye deneyiminizdeki yaklasimlari objektif, bilgiler ve yorumlari ustaca buldugumu belirtmek isterim. guzel turkcemiz iyi kullanilmis, bilgiler bolca fotograflarla desteklenmis.\r\nbravo.\r\ndiger deneyimlerinizi de okumaya basliyorum.

  7. DEFNE
    10 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    merhaba meslektaşım, artık çocuklu gezi bekliyoruz, dünya bitti yahu 2 kişi, şimdi 3 kişi nerelere gidilir, öyle feyz almak istiyoruz sizden :)) rahatsız eden bir yorumsa lütfen yayınlamayın, takılmak istedim 😉 barcelonayı sizden gezdik valla, harika yazıyorsunuz 🙂

  8. melike kutlay cengiz
    13 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    Murat Bey, birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgili meslektaşım Defne Hanım, yorumunuzun bence hiçbir sakıncası yok, 3. yol arkadaşımız geliyor zaten yolda. Yakında 3 kişilik gezilerimiz olur diye umuyorum ;)Teşekkür ederim, sevgiler…

  9. Nimet
    16 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Melıke,\r\n\r\nNe güzel anlatmışsın SELımıyeyı.(çok samımı buluyorum sızı,o yuzden ısımle hitap ettım 🙂 )\r\nBız de gıttık bu yaz oralara.çok çok beğendık.ben de kendı notlarımı yazıyorum bloguma(mutludusler.com).sızın gıbı anılar bırıktıriyorum kendıme ve bebeğıme.\r\n\r\nsanırım hamılesınız.Allah sağlıkla kavuşmayı nasıp etsın ınşallah.BEBEĞINIZLE gezmek çok daha keyıflı olacaktır. \r\n

  10. melike kutlay cengiz
    17 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Nimet, beni samimi bulduğun için teşekkür ederim. Bloğunun ismini nasılsa bir yerlerde görmüştüm ama bu yorum üzerine girip okudum biraz. Bundan böyle bazı anne blogları da takip etmem gerekecek ne de olsa 🙂 Teşekkür ederim güzel dileklerin için, umarım sizin yapabildiğiniz gibi devam ederiz biz de gezmeye. Sevgiler…

  11. Ender istanbul
    14 Ekim 2015 at 21:00
    Cevapla

    bu kadar övgüden sonra selimiyeye de gidip görmek gerekecek sanırım 🙂

  12. İNNOVİA
    9 Kasım 2015 at 22:00
    Cevapla

    oğlumun dönem ödevini araştırıyordum internette, nasıl olduysa kendimi burada buldum 🙂 sayenizde selimiye gezisi yaptık sayılır. teşekkürler..

  13. melike kutlay cengiz
    9 Kasım 2015 at 22:00
    Cevapla

    Güzel yorumlar beni çok mutlu etti, teşekkür eder, sevgiler sunarım…

  14. cEM
    7 Aralık 2015 at 22:00
    Cevapla

    BEN GİTMEK İSTİYORDUM ŞİMDİ TAM OLDU FOTOLAR İNSANA İŞTAH VERİYOR TEŞEKKÜRLER 🙂

  15. seMih
    12 Aralık 2015 at 22:00
    Cevapla

    marmaris’in en guzel köylerinden bir tanesidir.marmaris’e gelen herkesin görmesi gereken yerlerin başında yer alır.eğer kafa dinlemek,büyük şehir gürültüsünden kaçıp ve rahat bir tatil geçirmek istiyorsanız selimiye çok bir tercih olabilir.

  16. berna
    20 Aralık 2015 at 22:00
    Cevapla

    Teşekkürler güzel paylaşım çok güzel yerler

  17. Nilgün Cantürk
    23 Mayıs 2016 at 21:00
    Cevapla

    Selimiyede yaşayan ve butik otel işleten birisi olarak tanıtımınizi samimi buldum,bizlerde ticaret peşinde olmadan Selimiyemizi korumaya çalışıyoruz, Umarız bozulmaz, tesekkurler\r\nMasal Tatil Evi \r\nNilgün Cantürk

  18. MarmarisBurda
    4 Haziran 2016 at 21:00
    Cevapla

    ÇOK GÜZEL OLMUŞ

  19. ALPER
    4 Haziran 2016 at 21:00
    Cevapla

    MARMARİS AŞIĞI OLMAMIZA RAĞMEN HER SENE MUTLAKA SELİMİYEYE GİDERİZ YA DENİZE GİRMEK YADA BALIK RAKI KEYFİ YAPMAK İÇİN,

  20. Marmaris
    10 Temmuz 2016 at 21:00
    Cevapla

    selımıye gorulmesı gereken harıka bır tatıl bolgesı, marmarıs ve cevresı gercekten bır cennet ve bunlardan bırtanesıde kesınlıkle selımıye

  21. Hüsna
    22 Temmuz 2016 at 21:00
    Cevapla

    Biz geldik gelmeye değecek bir yer değil çok pahalı her şey koy demek de yanlış buraya

  22. kemal
    25 Temmuz 2016 at 21:00
    Cevapla

    Selimiye köyü tüm oteller tarafından denizin çevrildiği, gasp edildiği bir yöre. Bu alanda halk plajı yoktur. Denize girmek isterseniz ya otelin kendi plajlarından ya da özel plajlardan girmeniz gerekir. Bunlardan biri de köyün hemen girişinde yer alan FLORA BEACH RESTAURANT isimli yerdir. Bu yere gitmemenizi önemle tavsiye ederim. Şezlong ücreti 15 TL olup yiyecekler ateş pahasıdır. Bir de dışardan yiyecek getirmek yasakmış. Burayı işleten köylü adam ise zaten Allaha emanet.

  23. tayfun emine arlat
    19 Ağustos 2016 at 21:00
    Cevapla

    sEVGİLİ mELİKE..İSMİNİZLE HİTAP cÜRETİMİ LÜTFEN BAĞIŞLAYIN ! BU GECE SİZ VE YAZILARINIZLA MUHTEŞEM BİRKAÇ SAAT GEÇİRDİK VE EVİMİZE SOHBETİMİZE YÜREĞİMİZE KONUK OLDUNUZ.ELLİLİ YAŞLARDAYIZ.İSTANBULDA YAŞIYORUZ.ÇOK UZUNCA BİR ZAMANDIR YAŞAMIMIZDAKİ O KOCAMAN VE KEYİFLİ YILLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ GEZEREK GEZDİREREK,EĞLENEREK, EĞLENDİREREK GEÇİRDİK.GEZDİRİREKEN GEZMEYİ,EĞLENDİRİRKEN EĞLENMEYİ ÖĞRENDİK.BİZİM SEKİZLİ ONLU GURUPLARLA GİTTİĞİMİZ YERLERE,YAPTIĞIMIZ PAYLAŞIMLARLARLA YÜZLERCESİ BİZİM REFERANSIMIZLA GİTti o yüzden çok mutluyuz.UZUN YOL ROTALARINDA HEP İNTERNETTDEN YOL HİKAYELERİNDEN YARARLANDIk.ÇOK BİLİYORUz DEMEDİk, HEP BİR FAZLASI VAR DİYE DÜŞÜNDÜk.ÇOK BLOG ÇOK SİTE TAKİP ETTİM AMA SENİN KADAR YALIN VE SENİN KADAR TAKİP EDİLİRLİĞİNİNEDE RASLAMADIM.O KADAR ŞİRİN VE YALIN ANLATIYORSUNKİ,ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK OLSA,BÜTÜN TATİL REZERVASYONLARI,TATİL BİLGİLERİ TATİL RESİMLERİNİ SENİN BLOGUNDA TOPLAR SANA ÇOK DAHA İMKANLAR SUNARDIM.ÇOK ELİT BİR YERİ DE,ÇOK VASAT BİR YERİ DE O KADAR YALIN VE TEMİZ ANLATIYORSUNKİ,O VASAT YERE GİTMEYECEĞİMİ AMA ORAYADA KIZaMAYACAĞIMI düşünüyorum.çok elit bir yeri anlatırkende,sıradan davranıp,okadar yumuşatıyorsunki paramın oraya yeteceğini düşünüyorum.dilin ,espiri zekan,herkese göre anlatman çok etkiliyici.umarım sonraki zamanlarda,sana (katkı biraz ukelaca olacak)destek olur ,o yol haritalarında,deniz olurum,orman olurum,aş olurum aşk olurum.mesela nerde güneşi batırıp nerede doğdururmum,nerede dans edip,nerede ne dinleyip nerede şarkı söyleyebilirim.belki göreceli şeyler bunlar ama o kadar disiplinli yazıyorsunki,bir sonraki cümlende bunlarıda bulacaz diye okuyoruz.eleştiri diye alma,fazlaliğinin ve renkliliğinin,flü yerlerini boyamaya çalışıyorum.dünyalar güzeli bir ailen var.sevgiyle kal.

  24. Gezi Rehberi
    23 Ağustos 2016 at 21:00
    Cevapla

    Selimiye’nin doğası, denizi henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilmediği için gerçekten çok güzel. Kafa dinleyip, dinlenmek için mükemmel bir seçenek. Pansiyon sahipleri fiyatları biraz makul tutsa daha çok seveceğim bir tatil beldesi Selimiye.

  25. melike kutlay cengiz
    23 Ağustos 2016 at 21:00
    Cevapla

    Sevgili Tayfun Emine Arlat, yorumunuz beni öyle mutlu etti ki, yüzümde gülümseme ile geziyorum aklıma geldikçe. Çook teşekkür ederim duygu ve düşünceleriniz için. Kuşadası’na yolunuz düşerse beklerim 🙂 Sevgiler sonsuz…

  26. Hisarönü
    25 Ağustos 2016 at 21:00
    Cevapla

    Selimıye’de tatil ayrı bır guzeldır , gerçi ben denİZİNİ OKADAR BEĞENMEM AMA YİNEDE GÜZEL DİR SELİMİYE. sELİMİYE2DE TATİL YAPACAK ARKADAŞLARA KÜÜK BİR TAVSİYE, ARABANIZLA ORHANİYE KIZ KUMUNDAN KALKAN TEKNE TURLARINA KATILABİRİRSİNİZ.\r\n\r\nhttp://tr.excursionmarmaris.com/excursion/hisaronu-tekne-turu-marmaris/

  27. Naime özbek paçacı
    7 Eylül 2016 at 21:00
    Cevapla

    çok yalın ve güzel Sanki selimiye ye gitmiş gibi oldum görmek istediğim yerlerden biriydi inşallah gitmek kısmet olur şimdiden sizi takibe başladım.

  28. merve
    10 Mayıs 2018 at 11:51
    Cevapla

    yazılarınız harika olmuş ellerinize sağlık. seyahat bilgileri için bloğunuzu daha sık takip edicem. marmaris doğası ve denizi ile harika.

  29. zeynep bilir
    10 Mayıs 2018 at 12:31
    Cevapla

    Yazınız harika olmuş ellerinize sağlık. Marmaris ve selimiye’yi çok güzel anlatmışsınız 🙂
    yolunuz düşerse bekleriz.

  30. Mavi Transfer
    3 Haziran 2018 at 13:34
    Cevapla

    Yazınız çok dolgun olmuş tebrik ederiz. Bu yazınızı okuyarak Dalaman Havalimanı Selimiye Arası ulaşım ihtiyacı taleplerinde bulunan okurlara bu sitenin ismini vermeleri durumunda %10 indirimli şekilde Selimiye ulaşımlarına hizmet vermekten mutluluk duyarız. Bizlere 7/24 http://www.mavitransfer.com sitemizden ulaşabilirsiniz.

  31. Giray
    27 Mayıs 2019 at 16:01
    Cevapla

    Tavsiyelerinizi birer birer uyguladik, tatiliniz oldukca keyifli gecti. Buna ek olarak listenizde ufak bir duzeltme yapabilmeniz icin size not birakiyoruz. Marti pideyi devretmisler ancak onlarda oldukca guzel yapiyorlar. Kusbasili-kasarli pideye ve patlicanli- kiymali pideye bayildik. Ayrica pideyle birlikte gelen salatanin tazeligi ve uzerine doktugunuz zeytinyagina hayran kaldik. İyi gunler dilerim

Bir cevap bırakın