Kos Adası Gezi Notları

Kos Adası Gezi Notları

Yakın Yunan Adaları Rehberi yazımda belirttiğim gibi Yunan Konsolosluğundan 2 yıllık Schengen vizesi aldık. Vizemiz ile başka ülkelere girebilmek için öncelikle Yunanistan’a giriş çıkış yapmamız gerekiyordu. E bunu Ramazan Bayramı’ndan önce halletmeliydik… (Ramazan Bayramı’nda nereye gideceğimizi çok yakında instagram’dan paylaşacağım, merak edenler “ayagimin_tozuyla”   hesabını takip edebilirler)

Gezilerimi takip etmek için instagrama!

Üstelik bu hafta içi bizim evlilik yıldönümümüzdü. Kuru kuru bir yemekle geçiştirecek değildik 😛 Birlikteliğimizin çokuncu, evliliğimizin 3. yılı bu boru değil, şöyle anlı şanlı bir hafta sonu tatili yakışırdı bize… Kısacası bana gezmek için bahane çoktu… Biz bu hafta sonu Kos’a gitmeye mecburduk diyeyim, siz öyle anlayın 🙂

Neden Kos? Söke Bodrum’a 1buçuk saat uzaklıkta. Bize yakın olan Samos ve Sakız’a geçen sene gitmiştik. Sıra Kos’a gelmişti… Hem evimize yakın, hem de uçaksız yurtdışı. Çok seviyorum ben bu komşuculuğu…

Siz Bodrum’a bizim kadar yakın olmasanız bile uçakla ulaşım gayet kolay. Uygun fiyatlı uçak bileti için  turna.com sitesine göz atabilirsiniz.

Feribota binince böyle güzel manzaralara da maruz kalıyorsunuz tabi…

Amacımız cuma akşamından Bodrum’a gidip Gümüşlük’te romantik akşam yemeği yiyip bir pansiyonda konaklamaktı. Cumartesi sabah da Kos’a Turgutreis’ten geçeriz diye plan yapmıştık.

Nitekim cuma akşamı iş çıkışı hemen yola koyulduk. Bafa gölünü geçtiğimiz anda ben pasaportlarımızı evde unuttuğumu fark ettim. Sen kalk “Seyahat bavulumda neler var” diye liste yap, blogda yayınla, sonra da kendi listene bakmadan yola çık… Kendimi kınıyor, sizlere de listeme göz atmadan yola çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Liste için buraya tık tık.

U dönüşünün ardından romantik akşam yemeği için Didim’e sapıyoruz. Marina’da Keyf Restoran’da mükemmel bir yemek yiyoruz. (Burası da başka bir yazının konusu olabilecek güzellikte bir yerdi.) Akşam evde yatıp cumartesi sabah erkenden Turgutreis’e gidiyoruz. Tabi ben “feribot biletini keşke Bodrum’dan alsaymışım” diyorum ama, oldu bir kere…

Kos adası’na Bodrum’dan veya Turgutreis’ten feribotlar kalkıyor. Kos’a Gidiş dönüş bilet fiyatları günübirlik giderseniz 19 euro, kalmalı gideriseniz ise 30 Euro şeklinde. Yolculuk 45 dakika sürüyor. Konforu fena değil, rahat edersiniz. Önemli uyarı: Biletlerinizin çıktısını almadan gitmeyin!

Feribot bileti satan firmaları toplu olarak görüp fiyat – sefer sorgularını tek çatı altından yapmak için Feribotlines sitesinden yararlanabilirsiniz.

Feribotun içi de böyle…

Turgutreis – Kos arası 45 dakika sürüyor. Bodrum biraz daha uzun sürebiliyormuş feribot ile. Katamaranların daha hızlı olabileceğini okuduk.

Feribottan inip gümrükten çıkınca size pansiyon önerecek aracılar kol geziyor. Ben gittiğim yerde otel aramayı pek sevmiyorum. Hem zaman kaybı gibi geliyor, hem de bir otele girip orayı beğenmezsem söylemekte zorlanıyorum. O yüzden internette beğendiğim yeri ayırtmak daha işime geliyor.

1 gece konaklayacağımız için şehir merkezinde Cathrine Otel‘i tercih ettik. Feribottan yürüyerek otele ulaşabiliyorsunuz. Rezervasyonu booking.com dan yaptık. 1 gecelik oda fiyatı 87 tl idi, yani 30 Euro. Otelde 20 euroluk odalar da vardı, ama biz yenilenmiş odaları tercih ettik. Yine de ucuzdu.

Yunan adalarında otellerden çok fazla bir şey beklememek lazım. Genelde şampuan filan olmuyor odalarda (Cathrine’de olması beni şaşırttı), tek kullanımlık terliği hayal bile etmeyin. Tabi ben hep ucuz yollu tercihler yaptığım için böyle. Kesenin ağzını açarsanız elbette her türlü hizmet vardır. Sonuç olarak Cathrine Otel’ den memnun kaldığımızı söyleyebilirim.

Arabamızı da otelden kiralamayı tercih ettik. 2 günlüğünü 50 euroya kiraladık, belki daha ucuza da bulunabilirdi. Çok pazarlıkçı tipler değiliz 🙂

Kos Adası’nı araba ile gezerseniz adanın önemli kısımlarını 1 gece konaklayarak bitirebilirsiniz. Motor, bisiklet ve buggy kiralama seçenekleriniz de var. Buggy ne mi? İşte bu:

Bu araca “buggy” deniliyor, böcek yani 🙂 Kiralayabilirsiniz.

Adada yollar tek yöndü ve biz bir kaç kere kaybolduk. Aslında zor değildi ama bazen oluyor işte… Arabamız da biraz konforsuz olduğu için Olgun bazen sıkılıp offladı. Bence abartılacak bir şey yoktu 🙂 (Biraz şikayetten zarar gelmez:))

Adada yollar böyle idi

Zamanınız geniş, bütçeniz dar ise araba kiralamanız şart değil, Adada toplu taşıma var. Sahillere giden otobüsler ile yolculuk edebilirsiniz.

Kos Adası’nda gezilecek yerler:

Kos adasının önemli gezilecek yerleri genelde Kos merkezde. O yüzden günübirlik gelen bir kişi araba kiralamadan Kos merkezi yürüyerek gezebilir, yürüyerek gidilebilen plajlarda denize de girilebilir. Ama daha güzel plajlar için araba şart.

Merkezde gezilecek yerleri panoromik olarak gösteren mini trene binmek ilk aktivite olabilir. Mini tren ile önce adayı tanıyıp sonra yürüyerek gezebilirsiniz. Biz mini treni yanlış yerde beklediğimiz için bu turu kaçırdık ve yürüyerek gezdik.

Kos Adası Hipokrat’ın memleketi. Hani şu yemini ile meşhur, tıbbın babası! Hipokrat meydanındaki koca ağaç Hipokrat Ağacı olarak geçiyor. Zamanında Hipokrat’ın öğrencilerine bu ağacın altında ders verdiğine inanılıyormuş. Bu inanışın gerçek olmasını çok isterdim ama Hipokrat 2400 yıl önce yaşamış, ağaç ise araştırmalara göre ancak 570 yaşlarında.

Hipokrat ağacı

Hipokrat Ağacı gölgesinde bir Osmanlı çeşmesi. Suyu şifa olur muydu bilemiyorum…

Hipokrat Ağacı’nın yanında Loziya Camii ve yine merkezde begonviller arasından yürüyerek ulaşılabilen Defterdar Camii Osmanlı’nın adada bıraktığı izlerden.

Kos’ta Loziya Camii

Zakkum ve begonviller arasından geçtik ve…

Defterdar Camiine ulaştık

Hipokrat Meydanı’ndan köprüyü geçerek Neratzia Kalesine varıyorsunuz. Giriş 3 Euro. Biz girmedik, kapıdan bir kaç poz çekip çıktık. Bu kaleyi Rodos şövalyeleri Osmanlı’dan korunmak için yaptırmışlar. Ama sonuç net, korunamamışlar!

Kaleye giden köprü

Kaleye giden köprü

Neratzia Kalesi

Kos merkezdeki agora kalıntısı ise tam bir açık hava müzesi. Tarihi kalıntıların olduğu bölümü gezip, yine buradaki arkeoloji müzesini de ziyaretinize dahil edebilirsiniz.

Açık havada tarihi kalıntılar

Sağlık ve tıbbın yeşerdiği bu adada Asklepion harabeleri de tarih meraklılarınnı görmesi gereken bir yermiş. Kos şehir merkezinden 5 km mesafede, şehire hakim bir tepe üzerinde, sağlık tanrısı Asklepios’a adanan bir eski çağ hastanesi imiş burası. Mini tren güzergahında yer alıyormuş Asklepion, trene binen burayı da görüyor yani.

Bir de Platini diye bir Türk mahallesi varmış. Biz gitmemeyi tercih ettik. 2 günlüğüne gelmiştik ve henüz kebabı özlememiştik 🙂

Kos merkez bu şekilde, merkeze yakın sahillerden denize girmek mümkün. Ama uzaklara gidelim derseniz çok daha güzel plajlar sizi bekliyor…

Ada’nın öbür ucu olan Kefalos tarafındaki plajlardan Ag. Stafenos bizim ilk durağımız oldu. Yolları bilmediğimiz için Kos merkezden buraya ulşmamız 1 saati buldu. Sahildeki tarihi kalıntılar ve denizin ortasındaki kayalıkta yükselen kilise burayı ilginç kılıyordu. Sahil kumlu olmasına rağmen denizin içi taşlıktı. Paletimizi ve deniz ayakkabımızı yanımıza almamış olmamız bizi pişmanlıklara gark etse de, 1 yıldır kuma basmayan ayak tabanlarımızın hassaslığını gidermek için iyi bir fırsat oldu.

Ag. Stafenos plajı

Plajda tarihi kalıntılar

Denizin ortasındaki kayalıkta mavi çatılı bir kilise vardı

Deniz henüz tam ısınmamıştı, ve biz üşüme fobisi ile girmeye çekindik. Bu konuda ben öncü oldum ve Olgun’u ikna ettim, suya girdik. Yüzerek karşı kayalığa ulaşıp karaya çıktık. Bu noktada kiliseye tırmanmak gerekiyordu. Şimdi de korkaklık etme sırası bendeydi. Zaten 15 dakika önce ayağımı sivri bir kayaya çarpıp düşmüştüm, bir de yalın ayak tepelere tırmanmak benim için kolay olmayacaktı. Bu sefer Olgun beni cesaretlendirdi ve kiliseye çıktık. Kendimi oraya çıkabildiğim için zafer kazanmış zannetmem yalnız 2 dakika sürdü, çünkü 7-8 yaşlarında bir çocuk ardımdan hiç korkmadan tepeye tırmanıvermişti! Kıssadan hisse: O kadar da zor değil, kayalığa yüzün ve kiliseye çıkın. Yanınıza deniz ayakkabınızı alırsanız rahat edersiniz!

Çirkiniz mirkiniz ama kiliseye tırmandık 😛

Biz Ag. Stafenos’ta çok eğlendik. Burada şezlong şemsiye kiralamadık, bulduğumuz bir gölgeliğe attık havluları. Genelde 2 şezlong 1 şemsiye kirası 5-6 Euro civarı. Burası çok organize bir plaj olmadığı için acıkınca Paradise Beach e geçtik.

Paradise Beach adanın en popüler ve kozmopolit plajı. Yine Kefalos bölgesinde. Denizi ve sahili kum. Yemek yenecek, su sporları yapılacak tesisler var. Biz Paradise Beach Bar’da yerimizi aldık. Ortam çok güzeldi. Bira eşliğinde Gyros yani döner yedik, Yunan usulü 🙂

Paradise plajı

Paradise Beach Bar

Paradise Beach Bar’da bir şeyler yerseniz kumsalda oraya ait şemsiye ve şezlongları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Tabii yer varsa.

Geri dönüş yolunda Mastichari kasabasının sahilinde popüler bir mekan olan Tam Tam Beach‘e uğradık. Güzel bir yer olduğunu gördük ama bu tarafta deniz feci dalgalı idi. Mastichari’ye Kos merkezden yarım saatte ulaşabilirsiniz.

Tam Tam Beach de ortam güzeldi

Fakat deniz dalgalı idi…

Tigaki Beach de merkeze daha yakın bir seçenek olarak tercih edilebilirmiş.

Kos adasını görmeye değer kılan bir başka şey de termal su kaynağı. Biz pazar günü rüzgarlı bir güne uyandık. Merkezden çok da uzaklaşmayalım dedik ve termal suyun olduğu plaja gittik. Yol yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Empros Thermi plajında baktık ki herkes arabasını yola yani tepeye bırakıp, şose yoldan yürüyerek aşağı iniyor. Biz de sürüye uyduk ve yürümeye başladık. Önce aşağı eşekler ile inilebildiğini gördük, Santorini’yi hatırladık. Daha sonra ise aşağı arabaların da indiğini anladık. İniş kolaydı da, çıkış zor oluyor. Spor olsun derseniz yürüyerek inin.

Denizin içinde göl gibi sığ bir bölüm var. Burada su bildiğiniz sıcak, hatta yer yer kaynar. Serin yerleri bile banyo suyu kıvamında. Bu doğa mucizesinde vakit geçirip sıcak suda rahatladık.

Empros Thermi’de su çok sıcak!

Kos Town’da tarihi atmosferi soluyup birbirinden güzel plajlarda yüzdükten sonra geriye kalan en güzel şey dağın tepesindeki Zia Köyü’nde güneşin batışını izlemek. Alışveriş yapıp bir şeyler yiyebileceğiniz hoş bir köy Zia.

Dağ eteğinde Zia Köyü

Zia’dan manzara 

Zia’nın gün batımı meşhur

Kos’ta yapamadığım için içimde kalan tek şey tekne turu oldu. 3 adalar turunda Kalymnos, Pserimos ve Plati adalarını görüp bolca yüzme imkanı oluyormuş. Fazladan gününüz olursa mutlaka katılın…

Kos merkezden tur tekneleri kalkıyor

Kos’ta neler yenir?

Bir Yunanistan klasiği, deniz ürünleri ve Greek Salad! Kalamar, karides türü şeyler Türkiye’deki gibi ortadan yenen meze olarak hazırlanmıyor, epey doyumluk birer porsiyon olarak sunuluyor.

Klasik bir Yunan sofrası

Biz Paradise beach Bar da öğlen yemeğinde Gyros yani döner yedik. Yanına tzatziki yani cacık ve Greek Salad söyledik. Yunan döneri bizimki gibi güzel değildi. Buranın Greek Salad’ı da geçen sene Sakız’da yediklerimiz kadar zevk vermedi. Birer bira ile hesabımız toplam 20 euro tuttu.

Akşam yemeğimiz gün batımı manzarası eşliğinde Zia Köyü’ndeydi. Oromedon adlı restoran en popüler yerdi sanırım. Biz manzaralı masa kalmadığı için karşı restorana geçtik. Taverna Avli fiyat performans olarak çok süper değildi, bence Oromedon’u zorlayın. Trip Advisor’a göre de Oromedon Zia’daki en iyi restorantmış.

Zia’dayız

Kos merkezde önerim ise tabii ki Nick the Fisherman! Adaya gelen her Türk burada yiyor sanırım, gittiğimiz saatte bütün masalar Türktü. Ama yemekler hakikaten lezzetliydi. Foursquare’de menüden “Stuffed calamari with cheese” yani peynir dolgulu kalamar önerilmişti. Ama ben “octopus balls” yani ahtapot köftesini de çok öneriyorum. Kos’ta yediğimiz en başarılı yemekler buradaydı.

Mücver görünümlü olan octopus balls, tavsiye edilir!

Gece hayatı çoğunlukla Kos merkezde. Hamam adlı kafe eskiden beri ünlü olanlardan. Kos Town’dan bir kaç kilometre uzaktaki Mylos Beach Bar da popüler bir mekanmış. Biz barların arasında yürüyüş yapmakla yetindik.

Bar ve restoranlarda Dünya kupası heyecanını görmek mümkündü.

Sitar isimli barın “piyasa” mekanı olduğunu keşfettim!

Adanın bir çok yerinde Avea çekiyordu. Yurtdışı paketi satın almadan gittik, sorunsuz konuştuk ailemizle. İnternet her yerde çekmiyor, çektiği zaman da randımanlı değildi. Ama kafelerin wi fi internetinden faydalanıyorsunuz.

Kos Adası’ndaki turist popülasyonu tahmin ettiğimden daha kozmopolitti. Türklerin yoğunlukta olacağını sanarken gördüğümüz Avrupalı turist yoğunluğu bizi şaşırttı.

Bu güzel hafta sonunu dönüş feribotunda uyuyarak noktaladık.

Dönüş yolunda Bodrum yine çok güzeldi, çok kalabalık olmadan gördüğümüz iyi oldu.

Bodrum’a giderken yolda uğrayabileceğiniz yerler hakkındaki yazılarıma da göz atmak isterseniz:

Söke’de Çöp şiş yemek için buraya tık tık

Bafa Gölü kenarında gezinti ve kahvaltı molası için buraya tık tık

Son Yazılar
Yorum ( 32 )
  1. SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...
    25 Haziran 2014 at 21:00
    Cevapla

    Kos’ a iki yıl önce gitmiştik.Aynı otelde kalmışız.Fiyat ve yerine göre oldukça uygun fiyatlıydı.

  2. Olcay Bakkal dedi ki...
    14 Temmuz 2014 at 21:00
    Cevapla

    Ağustos ta yunan adalarına gitmek istiyoruz eşimle. Sakız ve Samos u yazılarınız sayesinde ilksıraya yerleştirdik. Çok teşekkürler her şeyi o kadar güzel yazmışsınız ki. Rotamıza ekleyebileceğiniz bir yada iki ada tavsiyesi alabilir miyiz sizden?

  3. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    15 Temmuz 2014 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Olcay Bey, ben bir kaç Yunan adası gezecek olanlara ilk olarak Kos, Symi ve Rodos’u öneriyorum aslında. Çünkü bu 3 ada arası geçişler kolay ve yaygın. Kos’tan 3 adalar turuna katılıp Kalymnos’u da aradan çıkarmış olursunuz. Üstelik Bodrum’a araba ile gelirseniz dönüş feribotunu da Rodos’tan Bodrum’a şeklnde ayarlayıp arabanızın olduğu yere ulaşmış olursunuz. Tabii araba olmayacaksa bu avantaj sizin için geçerli olmayacaktır.\r\n\r\nSamos ve Sakız’ı plana dahil edelim derseniz de, ki çok güzel adalar, ya Samos’un güneyindeki Kos’u, ya da Sakız’ın kuzeyindeki Midilli’yi tercih edin ki yakın adalar arasında gidip gelmiş olun, yollarda çok zaman kaybetmeyin. \r\nTeşekkür ederim, sevgiler…\r\n

  4. Gulcin Akbulut dedi ki...
    7 Ağustos 2014 at 21:00
    Cevapla

    Slm,\r\nBiz de esimle Kos adasina gitmek icin planlar yapiyoruz ,netten biraz arastirma yaparken notlariniz cok isime yaradi. Ayrica onumuzdeki sene Losangeles planlarimiz da var, cok guzel yazmissiniz o konuda da notlarimi aldim .. Tatil anilarini okumak cok keyifli insan gitmis kadar oluyor.Yeni yerler kesfetmenin veridigi keyfi hic saymiyorum bile.. Yalniz yazmasi biraz uzun surdugu icin ben de Amerika notlarimi yavas yavas yazmaya basladim bakalim ara ara yayinlamaya calisicam..Izmirde mi yasiyorsunuz? Benim de esim izmirli.. Belki bir gun tanisma firsatimiz da olur.. Yazmaya devam.. Sevgiler..\r\n\r\nhttp://seyahattutkunu.blogspot.com/

  5. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    7 Ağustos 2014 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba, notlarımdan Yararlanmanıza cok sevindim. Seyahat notları derlemek gercekten zahmetli, ama sonunda insan ise yaradığını hissediyor, uğraştığımıza değiyor 🙂 \r\nBiz Söke’de yasıyoruz ama bir bakmissiniz İzmir’deyiz, bir bakmissiniz Kuşadası’nda. Siz bu civara gelince haber edin, mutlaka bir noktada buluşuruz 🙂

  6. Didem Soyubol Atçıoğlu dedi ki...
    27 Ağustos 2014 at 21:00
    Cevapla

    Melikeciğim, bizde 2 yıllık Schengen aldık Yunanistan’dan ama daha gidemedik oralara.. Acaba kurban bayramında nasıl olur diyorum , fikrin nedir bu konuda?

  7. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    27 Ağustos 2014 at 21:00
    Cevapla

    Ben adalara yazın gidip denizin keyfini çıkarmayı daha çok seviyorum ama ekimde gidilecekse de gezilecek tarihi yerleri, doğal güzelliği bol olan bir adayı tercih ederdim. Bu da kesinlikle Kos değil 🙂 \r\n\r\nSakız veya Midilli’yi önerebilirim, her mevsimde gezilecek yerleri var. Köyleri daha görmeye değer. Bu hafta sonu Midilli’ye gidiyoruz biz, gidip gelelim, yorumlarımı bildiririm zaten. \r\nKos ve Samos biraz yaz tatili adaları gibi geliyor bana.

  8. Kozmetik Aşığı dedi ki...
    18 Eylül 2014 at 21:00
    Cevapla

    Blogunuzu çok sevdim ama takip etmek için Gfc veya Bloglovin olsaydı mükemmel olurdu! Kos Adasını ben de çok merak ediyorum ama en çok Santorini ve Mykonos aklımda^^

  9. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    19 Eylül 2014 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Kozmetik Aşığı, ben bloggerligin teknoloji kısmında pek iyi degilim sanırım :S En iyisi instagramdan takibe alıp Facebook sayfamı beğen, her yazımı orada paylaşıyorum zaten 🙂

  10. Kozmetik Aşığı dedi ki...
    21 Eylül 2014 at 21:00
    Cevapla

    Tamamdır öyle yaptım:)

  11. Adsız dedi ki...
    14 Ekim 2014 at 21:00
    Cevapla

    Ekim ortaları gibi gidilse deniz ve adalar turu sizce nasıl olur su soğumuş mudur ?

  12. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    15 Ekim 2014 at 21:00
    Cevapla

    Ben üşümeyi pek sevmediğim için ekim ortası denize girmeyi tercih etmezdim sanırım. Adalar turu hala düzenleniyor olacak mı onu da net öğrenmek gerekir. Gezmek için ekim ayı ideal olabilir ama Kos bence çok fazla gezecek yeri olmayan bir ada. Sakız’ı düşünmez misiniz?

  13. termal oteller dedi ki...
    5 Kasım 2014 at 22:00
    Cevapla

    Yazınızı çok keyifle okudum bir sonraki tatil planım için nereye gitsem diye düşünürken karşıma böyle güzel görsellerle ve yazıyla siz çıktınız bende bir rota belirledim artık sağolun :))

  14. Melike Kutlay Cengiz dedi ki...
    5 Kasım 2014 at 22:00
    Cevapla

    Size yardımcı olabildiğime sevindim, yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum…

  15. elz
    25 Mayıs 2015 at 21:00
    Cevapla

    Yunanistandan turistik shengen vizesi alacağım, benim okuduğum max. 3 ay turistik vize verildiği. siz nasıl 1 yıllık vize alabildiniz? ve hatta yorumlardan okuduğum 2 yıllık vize alan da olmuş? nasıl başvurmak gerekir?

  16. melıke kutlay Cengiz
    25 Mayıs 2015 at 21:00
    Cevapla

    Biz de ilk başvurduğumuzda 3 haftalık vizeden başladık ama 3-4 sene içinde 5-6 defa vizeye başvurunca sonunda 2 yıllık vizeyi kaptık. Evrakları tam vermek ve bankada fazla para göstermek etkili olabilir ama ilk schengeniniz olacaksa hiç biri 1-2 yıllık almaya yetmeyebilir…

  17. Serkan karaaslan
    30 Mayıs 2015 at 21:00
    Cevapla

    Tesekkur ederiz ilk defa yurtdışına çıkacaklar için gayet açıklayıcı.otel tek kişilik mi 87 çift kisimi? Onu anlamadım.keşke tekne turu da yaosaymisiniz:)

  18. Galip ali
    14 Temmuz 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhabalar, yazınızı büyük keyifle okudum. Ben de eşimle ağustos sonu kos’a gitmeyi planlıyorum. minik bir sorum olacak. arabayı bodrum’da ya da turgutreis’te 4 gün bırakabileceğimi güvenli ve nispeten uygun fiyatlı bir yer önerebilir misiniz acaba?

  19. melike kutlay cengiz
    18 Temmuz 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Galip Ali Bey, biz Turgutreis’te arabayı park gibi bir yere, sahilde bir otoparka koymuştuk, çok ucuzdu.Ama limana bir 10 dakika yürümüştük. Limanlarda otopark oluyor, günlüğü 15 lira filan olabilr tabii ücret daha yüksek.

  20. Onur sener
    21 Temmuz 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba. Yorumlarinizi ilgi ile takip ediyoruz. Gecen sene sayenizde samos’ta guzel bir 3 gun gecirdik. Bu sene agustos sonu da kos’a gidiyoruz. Samos-kos kiyaslamasi yaparsaniz. Fark iyi-kotu yanlari nedir. \r\nSamosta arac kiralamistik 3-4 plaj gezmistik 3 gunde. Kos icin de arac kiralayalim mi. Gecezek plaj sayisi sanki samos’tan daha az gibi :(\r\nonerilerinizi bekliyoruz, simdiden tesekkurler.

  21. melıke kutlay Cengiz
    23 Temmuz 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba Onur Bey. Kos, Samos’a göre daha sıkıcı geldi bana. 3 gün geçemez mi, geçer tabii ki… 1 gününü tekne turuna ayırırsınız. Diğer 2 gün de bizim gibi plajları gezersiniz. Paradise beach taraflarına gitmek için araba şart. 2 gün araba kiralayıp 1 gün de teknede geçirebilirsiniz.

  22. tuna
    5 Ağustos 2015 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba,\r\n\r\nyazınızı dikkatle okudum gerçekten hoş bir yazı olmuş. Biz didimde ki TATILImizin sonunda kos adasına gitmek istiyoruz. Shengen vizesiz yok aslında daha hic vizemiz yok 🙂 ilke kez yurtdışına çıkacağız nasıl bir yol izlemeliyiz nereye başvurmalıdır yardimci olursanız minnettar olurum. MAİL yoluyla donus saglarsaniz çok sevinirim şimdiden zaman ayırdığı biz için tesekkurler

  23. Zehra
    26 Eylül 2015 at 21:00
    Cevapla

    Yeterince aydınlatıcı yönlendirici cok yardımcı olan bilgiler içeriyor. Su an Satorini’deyim ve Kos’a geciçez. Oradaki gezi rehberimiz sizin yazılarınız

  24. Ali Arzu
    23 Ocak 2016 at 22:00
    Cevapla

    kOS ADASI BIZ Laura hOTELDE KALDIK MAMANIN KAHVALTISI BIR HARIKA BU HOTEL 2 YILDIZLI lAMBI BÖLGESINDE mYLOS BEACH IN TAM KARSISI KOS ADASINDA SERIF RESTAURANTA KÖFTE VE MEZE YIYECEKSINIZ, MUTLAKA VE MUTLAKA KEFALOSA GIDIN BIR BOT KIRALAYIP ADANIN ISSSIZ BATI SAHILINI GEZIN. MASTICARIDE DENIZE GIRIN BIRDE HORIZON KAFEYE GIDIP GÜNESIN BATISINDA ICKINIZI ICIN. BIZLER ALLAHIN SEVGILI KULLARIYIZ CÜNKÜ ISVICRE PASAPORTUMUZ VAR YUNAN INSANI BENIM KALBIMDE BIR BASKA YERI VAR BEN BU INSANLARIN BIZIM DÜSMANIMIZ OLDUGUNA INANMIYORUM HAYATLA BU KADAR BARISIK INSANLAR BIZIM DÜSMANIMIZ OLAMAZ BU ADAYI LÜTFEN HER METRESINI KESFEDIN, HAYATIN GÜZELLIGINI VE ZEVKINI BU ADADA BULACAKSINIZ. MYLOSA DISKOYA GIDIP SABAHA KADAR DANS EDIN YADA DAG YOLUNDAN ADAYI KESFEDIN GIDIN ASKI VE ÖLÜMSÜZ YASAMI KESFEDIN

  25. Ali Uzdiyen
    6 Mayıs 2016 at 21:00
    Cevapla

    Kos gercekten gittigim yunan adalari icinde en iyisi bizim Isvicre pasaportumuz oldugu icin sorun yoktu. Otelimiz Laura hoteldi bu sehire yakin aile hoteli ve muhtesem kahvaltisi var cok Temiz ve Mylos beach bara cok yakin size tavsiyem bu bara mutlaka gidin adanin en güzel plajlri masticari ve kefalos taraflari Kefalosta hizli tekne kiralayip adayi denizden gezebilirsiniz ve bati yönüne adanin ucuna Dogru gidin. orada insansiz plajlar var tek kelime ile muhtesem KOs adasinda pilaki de Türk restaurantlari var tavsiyem araba Zeynep teyzeye gidin et izgaralari harika tigaki plajlari ise nudistlerin geldigi bir yer(ciplaklar plaji) Ziyada aksam yemegi ve adanin güney kiyilarinida mutlaka görün ayakkabi ve elbise fiatlari cok Uygun biz bu yaz haziranda yine oradayiz ve kilimli adasinada gidecegiz bu 4 cü gidisimiz ve bir ömür boyuda gidecegiz harikaaaaaaaaaa

  26. Koray
    11 Haziran 2016 at 21:00
    Cevapla

    ÖNcelikle Su Yunanistan Ile ilgili önYarGi Cok abartili.sIcak ve samiMi inSanlar ben kavala’da kalmistim tek kelime müThisti.\r\n,st.tropez,nordsee,ostsee,Barcelona,veNedig gibi yErleri GörmeMe ragmen yunanistan gezi ve Görmek icin harika.\r\nTÜrKiye’den elite arkadAslar olursa tadi daha Güzel olAcagi kanisindayim:)

  27. Yasemen ÜNAL
    11 Ağustos 2016 at 21:00
    Cevapla

    Merhaba,blogunuzu okuduktan sonra 15 gün önce kos adasına gittim.yazlık evim turgutreiste oldugu için günübirlik gitmişliğim vardı.bu kez kalmak için gittim.dediğiniz gibi limanda kendi otellerine götürmek için çok insan sizi bekliyor oluyor.bunlardan bir tanesi sarışın uzun boylu bir hanım bize marie oteli çok kötüledi.ordan gelen kişiyede sıcak bakmadık.daha sonra tekrar önümüze çıkan bey(ismi halil) bizi ikna etti ve otele gittik.bu arada halil bey iel türkçe konuşuyorduk.söylenenin aksine çok temiz ve çok ucuz bir otelle karşılaştık.sahibi gülşen abla(halil oğlu oluyor)çok güler yüzlü bir hanım.kötülenmesinin sebebi ise sahiplerinin türk olması.nick the fisherman dan sonra bir kilise var onun arka kapısının bitişiği.sahilede çok yakın.bir gün kaldık ertesi günü nefis kahvaltı ve gülşen ablanın kendi bahçesindeki meyvelerden yaptığı reçellerin tadına doyamadan döndük.bu hafta ankaradan ablam bana misafir gelince salı günü tekrar aynı otele gittim.sanki akrabası gelmiş gibi sıcak bir karşılama ile karşılaştık.duyduklarınıza değil gördüklerinize ianın ve kos’a giderseniz MARİE OTEL-GÜLŞEN ABLA ya kesin uğrayın…sevgiler.

  28. hayriye Hazar
    5 Eylül 2016 at 21:00
    Cevapla

    Meraba biz kuşadasında oturuyoruz.\r\ngezi izlenimlerinizi ilgiyle takip ediyoruz,yazdıklarınız bize de ışık tuttu geçen yıl sizin önerilerinizi dikkate alarak Samos u gezdik bu ayın sonunda da kos a gideceğiz.anlattıklarınız hem ayrıntılı bilgi veriyor hemde çok samimi yazıyorsunuz,zevkle takip ediyoruz.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Mail adresimiz aslında hepsi küçük harfle olması gerekiyor.Selamlar.Hayriye ve Haluk hazar.

  29. tuğçe
    27 Nisan 2017 at 17:00
    Cevapla

    merhaba, denizin soğuk olduğundan bahsetmişsiniz, hangi tarihlerde gittiniz acaba?

    • Melike Kutlay
      27 Nisan 2017 at 17:25

      Haziran basında gitmiştik, yazın bası olunca suyun tam ısınmamış olduğu bir dönemdi ama belki size soğuk gelmezdi. Ben üşüyen bir tipim ?

  30. Gülnur
    1 Ekim 2017 at 00:50
    Cevapla

    Harika renkli ve detaylı bir yazı olmuş. Sakız adası yazınızı da ouyarak oraalrı keşfetmiştik geçen sene. Bir sonraki yaza diğer adaları keşfe çıkacağız…

  31. aracla
    16 Nisan 2018 at 18:18
    Cevapla

    KEsinlikle herkesin görmesi gerektiğini düşündüğüm bir yer. Siz de çok güzel anlatmışsınız, elinize sağlık.

Bir cevap bırakın